Home » Praktijk » Nieuws » Praktijkruimte niet nodig: homeopaat komt aan huis

Praktijkruimte niet nodig: homeopaat komt aan huis

Homeopathie is enerzijds heel makkelijk. Voor homeopathie is geen praktijkruimte, behandelbank of een meetinstrument nodig. Wij werken met wat patiënten ons vertellen: hun klachten, de aanleiding of oorzaak, biografie, erfelijke tendensen en leefwijze geven ons aanwijzingen voor de te kiezen behandeling.

In de afgelopen tijd heb ik andere methoden geleerd dan ik in mijn opleiding heb gedaan. Naast de 'klassieke homeopathie van Kent', wat over het algemeen als de basis voor het vak wordt beschouwd, heb ik me het afgelopen jaar verdiept in de 'klassieke homeopathie met ziekteclassificatie', die onderscheid maakt tussen verschillende soorten klachten op grond van aanleiding of leefwijze, die chronisch of acuut zijn of waarvoor erfelijke tendensen aanwezig zijn. Inmiddels heb ik daar mijn examen in behaald en ben nu ingeschreven in het Register van Homeopaten Ziekteclassificatie (RH).

Met deze bredere basis wordt het behandelingsproces diverser, beter uit te leggen en effectiever. Klachten verdwijnen sneller, maar een behandeling kan (nog steeds) wel enkele weken tot maanden in beslag nemen, wanneer ook de tendens voor bepaalde klachten moet worden aangepakt. Wie al vijftien jaar last heeft van migraine, moet niet denken dat homeopathie dat in twee weken volledig kan genezen - al kunnen we ook dat niet uitsluiten.

U hoeft niet naar ons toe te komen, wij kunnen evengoed bij u komen. Misschien wel zo makkelijk?