Home » Praktijk » Nieuws » Belangrijke mededeling over de praktijk van Vis Vitae / Kars Homeopathie

Belangrijke mededeling over de praktijk van Vis Vitae / Kars Homeopathie

Het coronavirus COVID-19 heeft dan nog niet geleid tot een lock-down van Nederland, op het moment dat ik deze blog schrijf is dat al wel het geval in verschillende Europese landen, waaronder nu ook België. Het RIVM raadt directe contacten af en wijst op hygiënebevorderende maatregelen zoals het gebruik van mondkapjes, afstand houden en geen handen geven, ook - juist - op plaatsen waar het virus nog niet is vastgesteld. Daarnaast heeft de regering maatregelen afgekondigd zoals sluiting van horeca en het verbieden van bijeenkomsten met meer dan 100 mensen. Het devies is: houd minstens 2 meter afstand van elkaar. 

Voor de homeopathische praktijk van Kars-Homeopathie / Vis Vitae betekent dat het volgende. Als ambulant werkende homeopaat zonder eigen praktijkruimte ben ik aangewezen op huisbezoeken. Ik kan dan ook niet voldoen aan de eisen van hygiëne en contacten, zoals voor onze praktijken wordt voorgeschreven. Daarom worden vanaf heden vervolgconsulten alleen nog telefonisch (of via facetime) afgehandeld. Dat geldt alleen voor patiënten die al in de praktijk bekend zijn, dus van wie ik nog niet zo lang geleden een eerste consult heb afgenomen. (Het eerste consult is immers veel uitgebreider en gaat in op achtergronden van de patiënt die in de vervolgconsulten gewoonlijk een belangrijke rol spelen voor de bepaling van de behandeling en de middelenkeuze.) 

Bij nieuwe patiënten is een consult via de telefoon lastig; ik krijg dan niet zo'n goed beeld van iemands voorkomen. Daarom neem ik voorlopig geen nieuwe patiënten aan, met uitzondering van eventuele acute situaties. Daaronder vallen meestal klachten na ongelukken, soms ook wel eenvoudige infecties, die zich meestal met een enkel voorschrift laten verhelpen. Als het dringend is, kan ik u daarmee wel via een telefonisch, kort consult helpen. Natuurlijk kan ik u ook doorverwijzen naar collega's met een eigen praktijk of de reguliere zorg, als dat nodig is. 

Uitzonderlijke situaties vragen uitzonderlijke maatregelen. De bovenbeschreven werkwijze in de praktijk van Vis Vitae zal in elk geval duren tot eind april. Via deze blog houd ik u op de hoogte.